Zo, tijd voor een update!

Het voorjaarsseizoen loopt bijna op z'n einde. Helaas merk ik door een steeds drukker leven zowel thuis als op het werk dat ik er nauwelijks aan toe kom deze site actueel te houden. Hiervoor mijn excuses. Misschien is hier een taak weggelegd voor creatieve speler/ouder die wekelijks een kort veslagje maakt, naar mij toestuurt en ik het op de site zet.

Om de site toch enigzins bij de tijd te houden hierbij in elk geval de ontbrekende uitslagen:

8/3 Victoria C3 - Jeka C5 4-3

Jongens jongens wat hebben we het hier laten liggen. Na een 0-3 voorsprong kantelde de wedstrijd en kregen we de laatste tien minuten 4 doelpunten tegen. * Victoriaspeler met geel mocht na 5 minuten terug het veld in (straf=10minuten). Uitgerekend hij scoorde twee keer in de laaste 5 minuten welke hij eigenlijk niet mocht spelen.

15/3 Jeka C5 - Terheijden C2 8-3

Dit was weer eens ouderwets voetballes van de C5. Ondanks de wat mindere tegenstander werd er geweldig samengespeeld en veelvuldig gescoord. Tim schreef de meeste assists op zijn naam, Jan tikte ze graag binnen (4 stuks).

22/3 Bahronie C5 - Jeka C5 1-0

Een van onze betere wedstrijden. Helaas begonnen we erg slap en wilde de bal niet in het vijandige doel. Na een bloedstollende wedstrijd stond er 1-0 op de teller. Helaas deze keer de punten bij aartsrivaal Bahronie achtergelaten.

29/3 Jeka C5 - Beek Vooruit C5 8-0

Bij afwezigheid van Jan en Joris heb ik twee naar de spits smekende spelers een keer het vertrouwen gegeven. Tim en Pieter maakte van de eerste helft een ware voetbalshow. Uiteraard gesterkt door het complete team vloog de ene naar de andere er in. Van geweldig overspel tot verschrikkelijke ego-acties, alles lukte de twee en scoorden beide 4 goals.

5/4 HZ '75 C1 - Jeka C5 0-1

De terechte winnaar van een thrillers. Op pure wilskracht en strijdlust kregen de Zwaluwnaren nauwelijks echte kansen. Nou ja alleen een penalty tegen de onze SuperJoost prachtig keerde. Man of the match mister Joost Adams !!!!

8/4 Jeka C5 - Jeka C4 0-3

Niet altijd wint het best spelende team. Met een spits tegen waar je telkens geen antwoord op hebt wordt het een lastig potje. Als er dan ook nog vanaf een onmogelijk positie gescoord wordt kun je zomaar tegen een zure nederlaag oplopen. Ik denk dat we nog maar eens revanche moeten nemen.

16/4 Boeimeer C3 - Jeka C5 0-2

Deropofderonder is het motto van deze wedstrijd. We gaan voor eerherstel tegen de nummer 2. Op oorlogsterkte (met een complete selectie dus) reizen we af naar sportpark heksenwiel. Vanaf het begin klappen we er vol in. SV Beimeer is duidelijk onder de indruk van het getergde JEKA. Helaas is het voetbaltechnisch niet best maar gelukkig wordt dit ruimschoots gecompenseerd door inzet en strijdlust. Joris en Tim tekenen voor en 2 doelpunten. Persoonlijk vond ik Milan in het laatste half uur het toonbeeld van strijdlust. Elke bal in de buurt wist hij zich toe te eigenen en om te zetten in een goede actie en/of pass. Top, op naar de 3e plaats !

Op het programma staan nu nog twee wedstrijden !

***********************************************************

Dinsdag 22 april 18:45u.

JEKA C5 - Moerse Boys C3

In het herfstseizoen veruit de leukste wedstrijd met in de hoofdrol Thijs van Hofslot.

Aanwezig 18:15u. bij JEKA

Woensdag 14 mei rond 19u. (zat. 3 mei vervalt)

TSC C6 - JEKA C5

Aanwezig om: Tijd volgt z.s.m

Donderdag 30 januari

We zijn weer los !

Na een draak van een oefenwedstrijd tegen UVV C1 hebben we ons prima herpakt in een goede wedstrijd tegen Bavel. In een goed opgaande openingsfase waarin beide partijen kansen kregen op de openingstreffer was de eer toch aan ons om deze in de 20ste minuut te maken. Joris, die al een aantal malen gevaarlijk was geweest prikt hem uitstekend binnen.

Hierna trekt JEKA de wedstrijd naar zich toe. Enkel een paar snelle counters van Bavel zorgen voor wat gevaar. In de 30ste minuut zet Pieter de ruststand op het scorebord. Na een mooie aanvallende combinatie plaatst hij de bal keurig in hoek. 0-2.

In de tweede helft duurt het lang voor de beslissing valt. Bavel is zowaar af en toe levensgevaarlijk en onze defensie moet alles op alles zetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Een zucht van verlichting toen Jan zijn derde grote kans op majestueuze wijze over de doelman stift. 0-3, de wedstrijd lijkt gespeeld.

Waar kom je als supporter nu eigelijk voor naar het voetbalveld. Ik weet het: om Thijs van Hofslot te zien voetballen. 2x 35 minuten werkt hij zich uit de naad. Neem van mij aan dat je een k.twedstrijd hebt als je tegen Thijs staat. Je komt hem (net als Bart trouwens) minstens drie keer tegen voordat je hem voorbij bent (en dat laatste lukt meestal de eerste keer al niet eens). Als hij dan ook nog vanaf 20 meter Koeman achtige ballen de kruising in gaat jagen (gezien allemaal?), dan kunnen we alleen maar hopen dat Guardiola niet vandaag of morgen aan de telefoon hangt om te overleggen hoe hoog de transfersom is! 1-4 dus.

Bavel redt de eer, ergens in de laatste minuten van de wedstrijd scoren ze tegen. 1-4. Het slotoffensief is toch van onzer zijde. Joris bepaalt de eindstand op 1-5 door in de allerlaatste seconde zijn tweede binnen te prikken. Chapeau mannen. Zaterdag a.s. revanche tegen SAB.

Comming Up:

Zaterdag 1 februari '14

JEKA C5 - SAB C2

Aanvang 11:30u., aanwezig uiterlijk 11uur (eerder mag ook !)

Maandag 23 december

Herbstmeister !!!

Proficiat mannen. Het is weer gelukt een titel aan onze eregallerij toe te voegen.

10 westrijden gespeeld - 10 gewonnen !
30 punten - 76 dpv - 10 dpt

Kortom een VOLLE BAK! Een net iets minder doelsaldo (1) als onze grootste concurrent voor de titel Moerse Boys. Deze sterke ploeg zorgde voor een bloedstollende thriller om het kampioenschap. (Zie verslag).

Een bijzonder compliment aan onze verdediging. Slechts 10 doelpunten tegen, 9 minder als Moerse Boys en maar liefst 119 minder dan SCO/TOFS.

Met als enig smetje op deze succesvolle 1e seizoenshelft het verlies in de 1/8 finale voor de beker tegen stadsgenoot SAB. Wederom een thriller.

Ondanks dat we in tweede helft een 2-0 achterstand wegpoetste stond de penaltyloterij ons de 1/4 finale in de weg. Na een flitsende start, waarin Joost een echte penaltykiller bleek, misten we zelf de laatste 3. Teleurgesteld moesten we toezien op een feestend SAB wat na de winterstop verder bekert

De laatste 3 competitie duels tegen Madese Boys (uit  1-5), Gesta (thuis 5-2) & SCO/TOFS (uit 1-13, in fantasieopstelling) brachten weinig voldoening op voetballend gebied. Wel hebben we na de wedstrijd van Moerse Boys ons kampioenschap een beetje gevierd. Een zaterdagje Indoorsoccer, Schaatsen en uit eten bij de big M.

Nu maar hopen dat we in 2014 in de Championsleague worden ingedeeld en ons veel zware wedstrijden te wachten staan. Daar zijn we nu wel aan toe!

Allemaal fijne feestdagen, vakantie en oud en nieuw!

Ps. Wees voorzichtig met vuurwerk!

Donderdag 14 nov.

De lang verwachte update..........

Programma a.s. zaterdag:

MADESE BOYS C4 - JEKA C5

Aanvang 12:30uur, d.w.z. om 12uur aanwezig in Made !

Met het bekende excuus, druk, druk, druk is het al weer veel te lang geleden dat ik iets aan onze website gedaan heb. Het is echt geen gebrek aan enthousiasme maar echt een gebrek aan tijd.

Belangrijk in deze update:

1: Teamuitje
2: Gespeelde wedstrijden

1: Teamuitje 2014

Ons mannenweekend 2014 begint langzaam vormen te krijgen. De eerste mail is reeds de deur uit met daarin een mogelijke datum: 9, 10 en 11 mei. Deze datum heeft helaas al wat afzeggingen opgeleverd ivm het laatste weekend van de meivakantie. Het streven is natuurlijk de volle 32 zonen/vaders mee te krijgen. De realiteit is ook dat het zeer bijzonder is dat iedereen, als vorig jaar, het weekend present kan zijn.

Om toch nog een poging te wagen iedereen bij elkaar te krijgen heb ik eerder als alternatieve datum 13, 14 en 15 juni geopperd (eerste weekend WK). Laat dus nog even weten wat jullie het best uitkomt. Ik wil graag uiterlijk zaterdag van iedereen weten wat jullie voorkeur is en welke datum echt onmogelijk is.

De opdracht luidt dus: even in de agenda van 2014 spitten welk van deze twee weekenden nog beschikbaar is (of beter nog allebei?)

2: Wedstrijden 2013:

We hebben weer een mooie serie achter de rug met als klappers de 0-1 tegen TSC en de 3-5 tegen Moerse Boys. We staan fier aan kop en mogen eigenlijk het winterkampioenschap niet meer uit handen geven. Hieronder een overzichtje van de door ons gespeelde wedstrijden met waar nodig de highlights.

Zaterdag 5 oktober:

JEKA C5 - TVC BREDA C2 11-1

5 doelpunten van Joris, eerste doelpunt van dit seizoen van Maarten.

---

Zaterdag 19 oktober:

JEKA C5 - JEKA C6 2-1

Kevin en Niels bezorgen ons een nipte overwinning.

---

Beker maandag 21 oktober:

JEKA C5 - BEEK VOORUIT C6 10-2

Een veel te groot krachtverschil, eerste tegen tweede jaar.

---

Zaterdag 26 oktober:

TSC C4 - JEKA C5 0-1

Een kraker, Joost keept fantastisch. Kansen aan beide kanten, Jan haalt in de slotfase de trekker over. Uit een corner van Tim volleyt Jan hem in de touwen. 0 goals tegen = hulde aan onze verdediging. Wij zijn verruit de minst gepasseerde verdediging.

---

Zaterdag 2 november:

MOERSE BOYS C2 - JEKA C5 3-5

Pfffffieuwwww, 2-0 achter, 3-1 achter en dan staat Thijs op. Twee fantastische doelpunten supper hard gewerkt maakt Thijs samen met Tim de uitblinkers van deze wedstrijd. De mooiste wedstrijd van dit jaar (tot nog toe). Een compliment aan iedereen, heerlijk geknokt, prachtige combinaties en nog mooiere doelpunten. Jan, Kevin en Joris tekenen samen met Thijs (2x) voor een 3-5 overwinning.

---

Zaterdag 9 November

JEKA C5 - DONGEN C4 13-0

Hiervoor kom ik eigelijk niet naar de voetbal. Na de krakers tegen TSC en MB was deze wedstrijd een aanfluiting. 5 doelpunten van Joris is eigenlijk niet eens een prestatie. Jammer, hopelijk volgende week weer een echte wedstrijd !

---

Resultaat:

Met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap ons niet meer te kunnen ontglippen. Zaterdag 3 punten ophalen in Made, een horde die niet heel makkelijk zal zijn maar gezien onze kwaliteiten ook geen probleem zou mogen opleveren.

23 november a.s. zijn wij vrij. Ik ben op zoek naar een leuke activiteit. 30 november wacht Gesta C1 en als toetje krijgen we SCO/TOFS waarschijnlijk op visite.

Tot zaterdag op het veld !

Woensdag 26 sept.

Zaterdag hebben we onze eerste competitiewedstrijd afgewerkt. 16-0 gewonnen van UVV D uh C2. Leuk voor de doelpuntenpot maar verder hebben we helemaal niets aan zo'n voorstelling. Tweede helft dus maar een fantasie-opstelling uit de hoge hoed getoverd. Joost in de spits en zo ook de rest gespiegeld op het veld gepositioneerd. Hopelijk zaterdag a.s. beterschap en wat meer tegenstand. Hup C5!

Comming up:

BOEIMEER C4 - JEKA C5

Aanvang: 11:45u., Aanwezig: 11:15u. (ook voor de laatkomers).

Groet Orson

Vrijdag de 13e deel 2

Zaterdag 14 september

Spelen we om 10:30uur uit bij SCO/TOFS. Dit betekent dat we weer uiterlijk om 10uur in Oosterhout verzamelen.

Let op: ouders/supporters zeer gewenst. Carpoolen is ook dit jaar weer niet verboden.

Groet Orson

Vrijdag de 13e

Beste allemaal,

Ik kan er tot zover kort over zijn: Een ding is zeker JEKA C5 wint de beker ! De eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen. Baronie uit 2-11 en Bavel thuis 10-1. Geen wedstrijden om een verslag aan te wijden. Echte krachtmetingen volgen wel in de competitie hopelijk.

Woensdag hebben we een krachtmeting met de C3 gehad. Gelukkig mochten we deze wedstrijd op veld 2 voetballen. De reden hiervan het prachtige weer. De regen kwam letterlijk met bakken uit de hemel en vloog door de harde wind horizontaal over het veld. Vervelend om in te spelen, gelukkig bood een goed geplaatste dug-out een droge plaats aan leider en enkele fanatieke ouders. De overwinning enige troost aan onze spelers.

Maandag 26 aug.

De eerste wedstrijd:

Zaterdag 31 augustus a.s. spelen we onze eerste wedstrijd van dit seizoen. Het betreft een bekerwedstrijd tegen onze vrienden van Ba'h'ronie. Aanvang van de wedstrijd is om 11:30u. Dat wil zeggen dat iedereen uiterlijk om 11uur bij bij Ba'h'ronie bij de achterste kleedkamers aanwezig is.

Tot morgen bij de training!

Ps. graag een Appje of Smsje als je niet kunt komen trainen !

Dinsdag 20 augustus

Het nieuwe seizoen is weer van start en de eerste training inmiddels achter de rug. Ik heb er weer heel veel zin in en hopelijk jullie (spelers, ouders en supporters) ook. De competitie-indeling is bekend en te vinden op www.voetbal.nl, een site waar je alle gegevens over onze C5 kunt vinden.

Op onze eigen website probeer ik jullie weer van zoveel mogelijk informatie, wedstrijdverslagen en foto's te voorzien. Jullie hulp is daarbij natuurlijk meer dan welkom. Neem je fototoestel eens mee naar de wedstrijden, film eens een stukje en zet het op youtube of schrijf eens een stukje over de wedstrijd/training/speler enz. Indien je het mailt naar orson@beyerd.nl zal ik het op ONZE site publiceren.

Alvast veel voetbalplezier gewenst en tot snel binnen, langs of buiten de lijnen.